Monday, July 5, 2010

Bulat Hati dengan Pemimpin

Dalam business ni, kita mesti buat apa yang perlu, bukan buat apa yang kita suka.

Sepanjang perjalanan business ini, dari awal pengelibatan hanis dalam biznes ni, ape2 pemimpin suruh buat hanis ikutkan je. takpernah bantah or bagi 1001 alasan. Coz for me, pemimpin terdahulu sudah lalui. You're not alone, believe it or not our experience kita more or less the same. Ape yang membezakan kita ialah kekuatan kita, semangat kita and our determination.

Kalau pemimpin dah pesan suruh buat A, kita kena ikut sahaja jangan bagi seribu satu alasan seperti...

Ala kak, nenek saya nak kawen la...

Hari ni saya janji nak datang tapi........

Ingat seorang yang bergelar usahawan or pemimpin, tidak memberi alasan. kita nak buat duit, kita x perlu beri alasan.

KAdang2 u all wonder nape susah sangat rezeki nak lekat? ini lah salah satu faktor. Kite dgn pemimpin bercanggah idea. Or x sependapat. Kita rasa kite lebih terrer dr pemimpin kita. Walaupun upline kita tu dah pangkat DSM,DDM or CDM... kita ni baru SM.

InsyaAllah jika kita bersatu hati dengan upline kita, lagi senang upline kita nak bantu kita.

Sucikan diri luruskan niat, insyaAllah rezeki kita akan datang!

1 comment:

  1. Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

    Aaron
    aarongrey112 gmail.com

    ReplyDelete